28 Şubat 2015 Cumartesi

Ahmet Çakar Kimdir ?

Sert çıkışlarıyla tanınan Ahmet çakar hakem'lik yapdığı dönemlerde önemli başarılara imza atmışdır. Hakemlik serüvenini 1997 yılında bitiren ahmet çakar, Aktif yayın hayatına şuan devam etmekdedir


Ahmet Çakar 1962 yılında Çankırı'da dünyaya geldi. 1980 yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra baba mesleğini devam ettirmek için İstanbul Üniversitesi'nde Tıp okudu; doktor olarak göreve iş hayatına başladı. Çakar, hakemlik kariyeri boyunca 100'ün üzerinde uluslararası maç ve derbi karşılaşması yönetti. Avrupa Şampiyonası'nda üst düzey maç yönetmiş iki Türk hakeminden biridir. Ayrıca Şampiyonlar Liginde görev yapan 3 Türk hakeminden birisidir.
Hakemlik kariyerini 1997 yılıdna noktaladıktan sonra, gazete  yazarlığı ile radyo ve TV'lerde yorumculuk yapmıştır. Uzun süre Telegol programında yorumculuk yapan Ahmet Çakar, 25 Şubat 2004'te hekimlik yaptığı sağlık ocağından çıkarken, vücuduna isabet eden beş kurşunla vurulmuştur. Vurulma sebebi ve vuran kişiler bulunamamıştır, fakat spor programlarında yaptığı yorumlardan kaynaklandığı düşünülmektedir.Taburcu olduktan sonra spor yorumculuğuna tekrar devam etmiştir. Şu anda Sabah'ta spor yazarlığı yapmaktadır. Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programında futbol yorumculuğu,yapmaktadır. Daha önce ise FOX'ta yayınlanan Ahmet Çakar'la Şansa Bak adlı yarışma programını sunmuştur.
Etiketler: Ahmet çakar kimdir , Ahmet çakar vuruldu , Ahmet çakar kavga , Ahmet çakar nur yerlitaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder