26 Şubat 2015 Perşembe

Akne Nedir ?

Günümüzde akne, hem gençlerde hemde yetişkinlerde gözükmekdedir. En çok meydana gelen akne türleri siyah ve beyaz noktalardır. Bazı akne türlerini çıplak gözle göremeyiz 

Akne hem gençler, hem yetişkinler tarafından yaşanabilen bir cilt problemidir. Akne yaş veya etnik köken ile alakalı değildir, tamamen cildin durumuyla alakalı bir sorundur. Sadece fiziksel olarak rahatsızlık vermekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel ve duygusal yönden de kişiyi olumsuz yönde etkiler ve özgüven eksikliğine neden olur. Akne probleminden kurtulmanın ve akneli cildi iyileştirmenin ilk adımı, aknenin ne olduğunu anlamaktır. Farklı akne problemlerinde farklı tedavi yaklaşımlarıyla sonuç alınır.



CİLDİMİZİN ALTINDA MEYDANA GELİR 
Nasıl bir akne türüne sahip olursanız olun, tüm sivilce ve aknelerin cilt altındaki oluşumu aynı süreci takip eder. Bir tüy folikülü içinde başlar ve folikülün gözeneği tıkaması ile sonuçlanır. Folikül; hormonlar, stres ya da diyet ile ilgili olabilecek bilinmeyen bir nedenle, cilt hücrelerinin fazlaca üretilmesi sonucunda gözeneklerin tıkanmasıyla oluşur. Cildin yeterince temizlenmemesi, ölü hücrelerden arındırılmıyor olması da gözeneklerin tıkanması için yeterli bir sebeptir. Bu durumda, ortaya çıkan kuru cilt ve kir, sebum (cilt yağı) tarafından gözenek içine emilir ve bir siyah nokta veya sivilceye neden olabilir. Tıkalı gözenekler her yerde olabilir. En tipik tıkanmış gözenekler ve sivilce döküntüleri yüzünüzde, sırtınızda ve vücudunuzda oluşur. 
SİVİLCELERİN ENGELLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ 
Gözenekler bir kere tıkandıktan sonra cildinizdeki sebum (yağ) gözeneklere hapsolur. Eğer aşırı yağlı bir cilde sahipseniz bu daha da büyük bir sorundur ve daha yoğun sivilcelenme problemine yol açabilir. Sebum bakteri oluşumuna ve sonrasında çok yoğun enfeksiyona sebep olur. Akne tedavileri gözeneklerinizin tıkanmasını engellemeye yardımcı olurken aynı zamanda sivilce oluşumuna sebep olan bakterilerle savaşmalıdır. Bu nedenle sadece yağlanmaya yönelik ürünler kullanırsanız ve tıkanmış gözeneklerin kaynağını hedef almazsanız sivilce oluşumunu engellemiş olmazsınız. Sadece oluşmuş aknelere yönelik bir ürün kullanmamalı akne oluşumuna neden olabilecek her türlü durumu ortadan kaldıracak ürünler kullanmalısınız. 

SİYAH VE BEYAZ NOKTALAR AKNEDİR 
En çok karşılaşılan akne türü siyah ve beyaz noktalardır. Beyaz noktalar, bazen o kadar küçük olurlar ki çıplak gözle görmek imkansızdır. Beyaz noktalar cilt altına hapsolan sebum ve ölü hücreler sebebiyle oluşur. Siyah noklar ise gözenek cilt yüzeyine açıldığı zaman belirirler. Ve açık olan gözenekteki sebum, oksijen ile temas ederek siyah veya kahverengi bir görünüm alır. 

Etiketler: Akne nedir,Akne tedavi yöntemleri nelerdir , Akne kimlerde olur, Akne beyaz nokta , Akne siyah nokta 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder