20 Mart 2015 Cuma

Akupunktur Nedir ?

Akupunktur ilk defa Çinde kullanılmışdır.  Ülkemizde Akupunktur yoğun şekilde kullanılmaktadır. Akupunktur etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Çin‘de, sarı ırmak vadisinde binlerce yıl önce bu tedavi yöntemi kullanılmaya başlanıldı ve zamanla bütün dünyaya yayılmaya başladı. Akupunktur adını Cizvit papazları verdi. Latincede ‘acı’ akü (iğne),punctere (batırmak) akupunktur yani ‘iğne batırmak’ olarak adlandırıldı. Çinli cerrahlar; vücudun herhangi noktalarına iğneler batırılacağını gösteren eski şemalara dayanarak akupunkturu bir anestezi yöntemi olarak uygulamaya başladılar. Ve zamanla tıp alanında gelişerek kullanılmaya başlanıldı.
Akupunktur tedavisi, bedende derinin hemen altından geçen on dört ayrı enerji kanalı ve bu kanallar üzerinde bulunan direnç noktalarının ilintili bulunduğu organlar arasındaki ilişkileri temel alır. İnsan da doğa gibi bu enerjinin bir parçası olarak içinde bulunduğumuz soğuk, sıcak, nemli veya kuru vb. iklimsel veya başka türlü enerjilerden doğrudan etkilenmektedir.
Etiketler: Akupunktur nedir , Akupunktur cihazı , Akupunktur ayak , Akupunktur bölgesel zayıflama , Akupunktur baş ağrısı , Akupunktur bölgeleri 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder