18 Mart 2015 Çarşamba

Saçkıran Nedir ?

Saçkıran hastalığı: Belirtileri hemen ortaya çıkmayan bir tür saç dökülmesi hastalığıdır. Bu hastalık herkesde ortaya çıkabilir fakat Çocuklarda ve ergen kişilerde daha sıklıkla görülmektedir. 

SAÇKIRAN NEDİR ?

Saçkıran, mantarların neden olduğu bir cilt hastalığıdır. Her ne kadar adına saç kıran denilse de bu rahatsızlığa neden olan mantarlar, saçta, deride, tırnakta ve ayak parmaklarında mantar enfeksiyonuna neden olabilmektedir. Alopesi de denilen saçkıranlı hastanın kullandığı tarak vb. malzemeleri kesinlikle kullanmamak gerekmektedir. Saçkıran erkek ve dişi biçiminde ikiye ayrılıyor. Saçkıran dişi ise yayılma eğilimi gösteriyor ve başın her bölgesine yayılıyor.

SAÇKIRAN TEDAVİSİ

Saçkıran tedavisi varmı? Saçkıran kesin tedavisi olan bir cilt hastalığıdır. Saçkıranı tedavi edebilmek için öncelikle saçkırana neden olan enfeksiyon yapıcı mantarları yok etmek gerekecektir. Bu da genellikle mantar ilaçları adı verilen toz, tablet veya krem şeklinde olan ilaçlarla mümkündür. Söz konusu ilaçlar genellikle topikal uygulama denilen hastalık olan bölgeye sürülerek tatbik edilmektedir. Ancak tabletler ağız yoluyla da alınabilmektedir.  Griseofulvin tablet, en sık kullanılan tedavi ilacıdır.  Saçkıran iğne tedavisi de yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemleri arasındadır. Ağır vakalarda kenakort gibi kortizonlu iğneler veya haplar saçkıran tedavisi için tercih edilmektedir. Minoxidil içeren spreyler de saçkıran olan alana uygulanır. Diğer yandan bazı bitkisel çözümler de saçkıran vakalarına iyi gelir ancak bu çözümler kesinlikle ilaç tedavisinin yerini tutmaz. Aşağıda sizlerle paylaştığımız kortizon için doğal tedavi yöntemlerini kesinlikle saçkıran ilaçları olarak değerlendirmeyiniz.

Etiketler: Saçkıran nedir , Saçkıran tedavisi , Saçkıran nasıl geçer , Saçkıran ahmet maranki , Saçkıran bitkisel tedavi , Saçkıran belirtisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder