14 Mart 2015 Cumartesi

Anason Nedir ?

Mideyi güçlendiren Anason Anadoluda yetiştirilmektedir. Daha çok ege'de yetiştirilen Anason evlerin bahçesindede yetiştirilmektedir

Binlerce yıldan beri insanoğlunun doğadan şifa araması ve bu şifalı bitkilerin ününün “Lokman Hekim” ile daha da yayılması, bütün dünya’da bitkilere olan ilgiyi daha da artırmaktadır. Her geçen gün çevremizde de görebildiğimiz bitkilerin insanlar için bir faydası daha tespit edilmektedir. Çağımızda modern tıbbın bile yetersiz kaldığı durumlarda insanlar çareyi bitkilerde aramaktadırlar. Bu yazımızda da bu şifalı bitkilerden anason hakkında kısa da olsa bilgi vermeye çalışacağım. Umarım anason ile ilgili işinize yarayacak bilgilere ulaşabilirsiniz. Asya’dan bütün dünyaya yayılan ve maydanozgillerden yayılan bir bitki türüdür. Yarım metre kadar yüksekliğe ulaşabilir. Yuvarlak yaprak şekillerine sahiptir. Beyaz renkli çiçeklere sahiptir. Küçük boyutlarda meyveleri bulunmaktadır. Meyvelerinde “anetol” denilen madde mevcuttur.
Anetolismi denilen madde; sakızlarda, rakı üretiminde, meyanköklü şekerlemelerde, bazı baharat çeşitlerinde, sabunlarda, deterjanlarda ve deodorantlarda kullanılmaktadır. Anetol denilen bu madde alkol ve yağ ile karıştırıldığında tamamen çözünür fakat suda hiçbir şekilde çözünme yapmaz. Anason, Temmuz ve Ağustos aylarında toplanmaktadır.
Etiketler: Anason nedir , Anason faydaları , Anason yetiştiriciliği , Anason faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder