11 Mart 2015 Çarşamba

Karanfil Nedir ?

Sağlığımız bakımından Karanfil'in birçok faydası bulunmaktadır. Metabolizmayı artıran karanfil ayrıca kan dolaşımını rahatlatır.

Karanfil içeriğindeki antiseptik, anti bakteriyel, anti viral ve anti mantar bileşikleri sayesinde vücut ısınmasını sağlayan ve çeşitli hastalıkları yatıştırıcı özelliği gösteren bir baharat çeşididir. Bu hastalıklardan bahsetmek gerekirse soğuk algınlığı, grip, mide bulantısı, depresyon, saman nezlesi ve ishal gibi olumsuzluklara karşı oldukça yararlıdır. Ayrıca balgam sökücü özellikte gösterebilen karanfil kişiyi soğuktan da koruyabilmektedir. Dahili karanfil de ağrı, bulantı, kusma, sindirim sorunları ve hıçkırığa karşı iyidir. Diş ağrılarını dindirmede de kullanılan karanfil bir afrodizyak etkisi de gösterebilmektedir.

Karanfil içerisinde eugenol olarak bilinen en güçlü mikrop öldürücü madde bulunmaktadır. Ayrıca güçlü bir anti mikrobiyal ve karyofilen bileşikleri de bulunmaktadır. Bu bileşikler insan sağlığı için oldukça zararlı olan mikroskobik parazitler ve parazit larva maddelerinin kan yoluyla dağılmasını engellemektedir. 

sıtma hastalığı, tüberküloz, kolera, uyuz, bakteriler, parazitler, virüsler ve mantarlara karşı muazzam bir etki göstermektedir.

Etiketler: Karanfil nedir , Karanfil çayı , Karanfilin faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder