25 Mart 2015 Çarşamba

Düşük Nedir ?

Anne adaylarını kötü yönde tehdit eden düşük , 4 - 5 hamilelikden biri düşükle sonuçlanmaktadır. Düşüğün belirtilerini açıklayacak olursak en önemli belirtisi vajinal kanamadır

Gebeliğin 20. Haftasından önce ya da fetal ağırlığın 500 gramın altında olduğu dönemde gebeliğin sonlanmasıdır. Bu olay kendiliğinden olduğunda spontan düşük adını alır. Spontan düşükler klinik olarak fark edilen gebeliklerin yaklaşık %20-25'inde görülür. Yani bir başka deyişle her 4-5 gebelikten biri düşükle sonuçlanır.

DÜŞÜK BELİRTİLERİ

Düşüğün genelde ilk belirtisi vajinal kanamadır. Kanamanın miktarı birkaç damladan aşırı kanamaya kadar değişebilir. Aniden başlayabileceği gibi öncesinde kahverengi bir akıntı da olabilir. Başka bir belirtide kasıklarda kramp tarzı ya da adet sancısı benzeri ağrılardır.

Kanama ile birlikte pıhtı ya da parça düşebilir. Düşen bu parçaların eğer mümkünse saklanması ve muayeneye giderken götürülmesi faydalı olabilir. Başka bir olasılık da kanama olmamasına rağmen bebeğin canlılığını yitirmesidir. Buna missed abortus adı verilir.

Etiketler: Düşük nedir , Düşük kimlerde görülür , Düşük hapı , Düşük belirtileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder