15 Mart 2015 Pazar

Grip Nedir ? Nasıl Tedavi Edilir ?

Kış aylarında kabusumuz olan Grip , bulaşıcı bir hastalıktır. Özellikle soğuk havalarda etkin olan grip ölümcül risk grubunda olanlar için kötü bir durumdur. Grib'in en etkili tedavisi ise Grip aşısı ve C vitaminidir


Grip, virüs kaynaklı bir solunum yolu hastalığıdır. Hastalık, çok bulaşıcıdır ve genellikle enfekte olan bir kişinin öksürmesi, hapşırması, el teması yoluyla başkalarına geçer. Yetişkinler, hastalık belirtileri ortaya çıkmadan bir gün öncesine ve hastalandıktan 7 gün sonrasına kadar hastalığı bulaştırır haldedirler. Bu, insanlar gribe yakalandıklarını bilmeden bile virüsü bulaştırabileceği anlamına gelir.  Bu nedenle, bir grip salgını, ülkedeki çok sayıda insan virüsle enfekte olduysa haftalarca sürebilir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre, yıllık grip salgınlarında dünya nüfusunun % 5 ila % 15’i üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmaktalar. Hastane yatışları ve ölümler, çoğunlukla yüksek riskli gruplarda ortaya çıkar. Tahminlere  göre her yıl 250.000’le 500.000 arasında insan grip nedeniyle ölmektedir.  Sanayileşmiş ülkelerde grip sonucu ölümlerin çoğunluğu 65 yaş üstü insanlar arasında meydana gelmektedir.

Etiketler: Grip nedir , Grip nasıl tedvi edilir , Gribin zararları nelerdir , Gripden korunma yolları , Grip aşısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder