22 Mart 2015 Pazar

Rahim Kanseri Nedir ? Nasıl Tedavi Edilir

Ülkemizde rahim kanseri akciğer kanseri gibi yaygın şekilde görülmektedir. Daha çok 50 yaş üzerindeki kadınları tehdit eden rahim kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi edilip hastalıkdan kurtulmak mümkündür. Rahim kanserine yakalanan kişilerde halsizlik ve kilo kaybetme yoğun şekilde görülmektedir


Rahim kanseri çoğunlukla rahmin iç kısmını kaplayan astarı oluşturan hücrelerde başlar.
Bu astara “endometrium” ya da uterus mukozası adı verilir bu nedenle rahim kanseri endometriyum kanseri olarak da adlandırılmaktadır.
Rahim kanseri genellikle 50 yaş üzeri kadınlarda görülen bir kanser türüdür ve 50 yaş altında görülme oranı “nadir” sayılabilecek kadar azdır.
Erken dönemde teşhis edilebilen rahim kanseri için tedavi şansı oldukça yüksektir.
Rahim kanseri belirtileri arasında düzensiz kanamalar ve vajinadan kanlı, sulu akıntı gelmesi ilk sıralarda gelmektedir.
Rahim kanserinin başlıca belirtisi menopoz sonrası yaşanan vajinal kanamalardır. Bu kanamalar, hafif kanamalar, lekelenme veya ağır kanamalar olarak kadar geniş bir yelpazede görülebilir.
Bazı durumlarda vajinadan çok az kanlı ancak, sulu ve kokulu akıntı gelebilir.
Cinsel ilişki sonrası kanama (postkoital kanama) görülebilir.
Henüz menopoz dönemine girmemiş kadınlarda adet dönemleri arasında yaşanan kanamalar rahim kanserine işaret ediyor olabilir.
Kanama düzensizlikleri dışında, cinsel ilişki sonrası ağrılar, karın bölgesinde hissedilen ağrılar ve yine aynı bölgede yaşanan rahatsızlık hissi rahim kanseri belirtisi olabilir.
Kanserin ilerlediği durumlarda halsizlik, kilo kaybı ve kabızlık gibi diğer belirtiler ortaya çıkabilir.
Etiketler: Rahim kanseri nedir , Rahim kanseri nasıl tedavi edilir , Rahim kanseri kimlerde görülür , Rahim kanseri belirtileri , Rahim kanseri öldürürmü , Rahim kanseri nasıl olur , Rahim kanseri ameliyatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder