9 Mart 2015 Pazartesi

Bebek Bakımı Nedir ? Nasıl Yapılır ?

Yeni Anne ve baba olmuş çiftlerin merak ettiği konuların başında bebek bakımı nasıl olur ? Sorusu geliyor. Bu konuda önemli açıklamalarda bulunan uzmanlar merakınızı gideriyor

Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için mümkün olan en yumuşak, en az katkı maddesi içeren temizlik malzemesi kullanılmalı. Alt temizliği 1. aya kadar pamuk ve su ile yapılmalı. Bu dönemde ıslak mendil tahriş edici olabilir, pişik oluşturabilir. 1. aydan sonra katkı maddesi ve parfüm içermeyen ıslak mendil kullanılabilir.

BEBEK NASIL YATIRILMALI ?

Bebek her zaman sırtüstü yatırılmalı. Ani bebek ölümü sendromu denilen, ilk 1 yaşta sebebi belli olmayan kayıplar oluyor. Bunun daha çok yüzüstü yatan bebeklerde görüldüğü tespit edildi. Yatağında yastık ve çok fazla örtünün bulunmaması gerek. Yatağının kenarındaki parmaklıklar boynunun ve başının geçemeyeceği darlıkta olması lazım.

BEBEKLERİN ATEŞLENMESİ

Bazı aileler 37-37,5 derece ateşi bile acil diye hastaneye getirebiliyor. 37 normal kabul edilebilecek bir değerdir. Ancak 38'in üzerine çıkan bir ateş bebeğin doktor tarafından görül-mesini gerektirebilir. Yeni doğandaki yüksek ateşi evde düşürmeye çalışmak doğru değil. Fazla giydirilmişse üzerini açıp bir süre sonra tekrar ateşi ölçülebilir; ama ateş düşürücü ilaç vermek yanlıştır.

BEBEKLERİN YIKANMASI

Mevsime göre her gün veya gün aşırı banyo yaptırılabilir. Banyo suyu sıcaklığı annenin elini yakmayacak şekilde 37 derece civarında olmalı.

Etiketler Bebek bakımı nedir , Bebek bakımı nasıl olur , Bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder