9 Mart 2015 Pazartesi

Bebek Emzirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir ?

Anne sütünün birçok faydası bulunmaktadır. Çocuğunuzu emzirirken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Anne emzirmeye başlamadan önce ellerini yıkamalıdır. 

Anne ile bebek arasında kurulan duygusal bağın bebeğin sağlıklı gelişimine katkısı sanıldığından çok daha fazladır.Emzirme seansları bu konuda önemli rol oynar.Çünkü meme emme anları bebeğin gevşediği,kendisini güvende hissettiği,zevk aldığı,annesi ile sıkı bir duygusal bağ kurduğu özel anlardır.Emzirme anlarının her yönüyle doyurucu olabilmesi ise emzirme tekniklerinin ne kadar bilindiğine ve uygulandığına bağlıdır.

Öncelikle ilk emzirme seanslarının sakin bir yerde yapılmasına dikkat etmek gerekir.daha sonra anne ve bebek alıştığında emzirme rahat edebilecek herhangi bir yerde yapılabilir.

Emzirmeye başlamadan önce,eller iyice yıkanmalı;göğüsler de dahil her şey tertemiz olmalıdır.

Anne rahat bir şekilde emzirmelidir.özellikle sırtını yaslayacağı,emzirirken bebeği yatırdığı kolunun destek alacağı bir koltuk tercih etmelidir.anne iyi yerleşmemişse aşırı yorulur ve yorgunluğun nedenini emzirme zannederek biran önce bitmesi için sabırsızlanır.buda emzirmenin bir külfet haline dönüşmesine yol açar.

Oturarak emzirmek için ideal pozisyon rahat bir koltuk yada sandalyeye sırtın dayanarak oturulmasıdır.Bu şekilde bebeğin başı annenin dirseğinin iç tarafına,yüzü ise anne eğilmeden memenin hemen yanıbaşına rahatça gelecektir.koltuk yada sandalyenin kol dayama yerlerinin olması oldukça faydalıdır.

Emzirme anında bebek annenin kolu tarafından aynı hizada tutulmalı ve annenin kolunun iç yüzeyine başı ve gövdesi gelecek şekilde uzanmalıdır.bebeğin tüm vucudu anneye dönük olmalıdır.

Bebek annenin göğsüne yakın olduğunda içgüdüsel olarak memeye yönelir.Ancak ilk zamanlarda memeucunu kendi ağzına alamaz yardıma ihtiyacı olur.Anne memebaşını bebeğin yanağına dokundurarak emme arama refleksini uyarmalı,bebeğin kendisinin memebaşını bulmasını,tüm memeucunu ve etrafındaki kahverengi kısmın tamamını ağzına alması sağlanmalıdır.

Anne gerekirse serbest olan elinin baş ve işaret parmağı üstte meme başını çevreleyen kahverengi kısmın kenarında diğer üç parmağı ise bu bölümün altında olacak şekilde tutarak memesini destekleyebilir.emzirirken makas hareketi yapmamalı çünkü memeyi makaslama sütün akışını zorlaştırır.

Emzirmenin başında bebek açtır ve hızlı hızlı emer anenin göğsünü uyararak süt akışını hızlandırır.Süt gelmeye başladığında ise bebek yavaşlar çünkü doymaya başlamıştır ve süt akışı normaldir son süt denilen doyurucu sütü almıştır. Bebek daha sonra uykuya dalar.

Etiketler: Bebek nasıl emzirilir , Bebek emzirmenin faydaları , Bebek emzirirken dikkat edilmesi gerekenler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder