Yaz mevsiminin değişilmez meyvesi olan Kavun ülkemizde oldukca yoğun şekilde tüketilmektedir. Kavunun birçok faydaları vardır.
Çeşit çeşit kavunlar, özellikle yaz aylarında piyasada mevcuttur. Kavun ile ilgili kayıtlar M.Ö. 2.400 yılına kadar uzanmaktadır. Kavun tüketimi hakkındaki bilgiler eski Mısır mezarlarından elde edilmiştir. Hatta Romalıların da kavun yetiştirdiği bilinmektedir. Dünyada kavunun kökeni Güney Fransa ve Cezayir’dir. Bu günlerde dünyanın her yerinde üretilmektedir, yarı kurak iklimlerde ve sıcak topraklarda iyi yetişir. Kavun “Cucurbitaceae” ailesine aittir ve sulu, etli ve tatlı bir meyve olduğundan diğer meyveler ile birlikte yemeniz gerekmez. Kabuk kısmı soluk yeşil bir renk iken iç kısmı turuncumsu bir renktir. Kavunun sağlığa faydaları hemen hemen karpuz ile aynıdır.
Bebekler'de Kavun Tüketimi
Kavunun vitamin ve mineraller bakımından zengin oluşu, onun büyüyen bir bebek için yararlı olduğunun kanıtıdır. Oldukça yumuşak olduğundan kolayca ezilebilir ve bebeklere kavun püresi olarak yedirilebilir. Kavun görmeyi güçlendiren ve büyüyen bebekler için pürüzsüz bir cilt sağlayan A vitamini, beta karoten, lütein ve zeaksantin içerir. Kalsiyum bebeğin diş ve kemiklerinin güçlenmesini sağlar. Bebeklerin bağışıklık sistemleri yetişkinlere kıyasla daha zayıftır. Kavunda bulunan antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlar ve hastalıklardan korur. Kavun bebeğin büyümesi için gerekli olan demir ve kalsiyum emilimini arttıran C vitamininden zengindir. C vitamini aynı zamanda göz sağlığı için gereklidir. Çinko, magnezyum, potasyum, fosfor, B vitaminleri gibi diğer mineraller bebeğin genel sağlığının korunmasında yardımcıdır. E ve K vitaminleri güçlü saçlar ve pürüzsüz bir cilt için gereklidir. Kavun yaklaşık% 90 oranında su içerir. Bu yüzden yaz aylarında bebeğin susuz kalmasını önlemeye yardımcı olur.
Etiketler: Kavun nedir , Kavun'un faydaları , Kavun çeşitleri , Kavun'un yetiştiği yerler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder