13 Mart 2015 Cuma

Alev Alatlı Kimdir ?

Liseyi Tokya'da okudu. Ankara'da Orta Doğu Teknik Ünivetsitesi'nde Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Amerika'da ekonomi ve felsefe mastırı yaptı. Canaan Koleji'nde kalkınma ekonomisi öğretim üyeliğinde bulundu. Devlet Planlama Teşkilatı'nda ekonomi uzmanı olarak çalıştı. Amerika'da California Üniversitesi'nde araştırma görevliliği yaptı.
İstanbul'da Bizim English dergisini yönetti. Birçok dergide incelemeleri çıkan yazarın İşkenceci adlı romanı 1987 Yazarlar Birliği Roman Ödülü aldı.
Günümüz yazarları içinde farklı ve eleştirel bir bakış açısı ile dikkati çeken yazarın önemli eserleri şunlardır; Haberler'in Işığında İslam 1986, Filistin sorunu 1986, En Emin Yol. Roman: Yaseminler Tütermi Hala? 1986, İşkenceci 19987, O'rda Kimse Var mı ?, Viva la Muerte 1993, Nuke Türkiye 1993. Eleştiri : Aydın Despotizmi 1986.

Etiketler:  Alev Alatlı, Alev Alatlı Kimdir, Alev Alatlı Hayatı, Alev Alatlı Başlıca Eserleri, Alev Alatlı Hakkında Ansiklopedi Bilgi, Alev Alatlı Doğum ve Ölüm Tarihleri, Romancı, Düşünür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder