20 Mart 2015 Cuma

Diş Ağrısını Azaltmanın Yolları

En kötü ağrılar arasında gösterilen diş ağrısı hayatımızı kabusa çevirmektedir. Diş ağrısının en önemli nedeni dişlerimize gerektiği gibi bakım yapmamakdan kaynaklanmaktadır. Diş ağrısını azaltmanın en önemli yolu dişlerimizi fırçalamaya özen göstermekdir. 

DİŞ AĞRISI NASIL AZALIR ?


  • Günlük yaşantımızda yediğimiz öğün sayısına göre dişlerimizi, diş ipi ile temizlemenin yanı sıra fırçalamamamız ağız i ağrının azalmasına yardımcı olacaktır. Daha sonrasında 1 çay kaşığı tuz ile bareber su karışımı gargara yaparak tükürmeniz, ağrınızın aşırı olarak artmasını engelleyecektir.
  • Diş ağrısı olduğunda çevrenizdeki insanlar ağrı kesiciyi kırarak ağrı olan bölgeye koymanızın ağrıyı azalttığını düşünürler, aslında bu uygulama tamamen yanlıştır ve doğruluk derecesi yoktur. Ağrı kesiciler kimyasal yapısı nedeniyle koyduğunuz bölgeye zarar vererek tahriş olmasına neden olur.
  • Diş ağrısının bulunduğu bölge iltihaplanma durumundan dolayı, şiddetli ağrıya neden oluyorsa, soğuk kompres yapılması iyi olacaktır.
  • Tavsiye ettiğimiz ağrı kesiciler arasında Parol etkisi ve ağrıyı kesme konusunda birçok kişi tarafından tercih edilen bir ilaçtır.
Ezilmiş olarak  2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bir müddet bekletin. Bu bölgedeki iltihabın, dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek bakterileri yok edebilirsiniz.
  • Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az, eser miktarda karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Başlangıç aşamasındaki çürüklerde bu yöntemin fayda sağladığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır.  Aşırı derecede karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir, bu nedenle daha az bir şekilde kullanmanız gerekir.

  • Ağrıyan dişiniz ısırdığınızda daha fazla ağrıya neden oluyorsa, bu iltihaplanmanın göstergesidir ve kesin olarak antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.
Dişiniz çekilecek veya kanal tedavisi yapılacak ise, doktor öncelik ile iltihaplanma var ise antibiyotik kullanımını söleyecek ve ilaç bittikten sonra gelmeniz istenecektir. Böyle bir durumdan eminseniz ilaç kullandıktan sonra gitmeniz daha mantıklı olur.
Etiketler: Diş ağrısını azaltmanın yolları , Diş ağrısını azaltma yöntemleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder