20 Mart 2015 Cuma

Koltuk Altı Terlemesine Çözum

Koltuk altı terlemesi psikolojik olarak daha çok rahatsız edici bir durumdur. Ve yazın daha çok gözükür. Koltuk altı terlemesi tedavi edilen bir rahatsızlıktır. 

KOLTUK ALTI TERLEMESİNE DOĞAL TEDAVİ 

Özellikle koltuk altına uygulanan terlemeyi önleyici kozmetik ürünler, ter bezlerinin ağzının kapanmasına ve dolayısıyla iltihaplanmaya neden olmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında koku önleyici kozmetikler sıkça kullanılmamalı, deri gözenekleri açık tutulmalıdır. Ter ile dışarı atılan toksin maddeler, deri temiz tutulmayıp bekletilirse, vücuda yeniden emilerek girebilir. Bu nedenle ter kokusundan kurtulmanın en iyi ve doğal yolu sık aralıklarla duş yapmaktır.

KOLTUK ALTI NEDEN TERLER ? 


Hamilelik, ergenlik ve menopoz döneminde aşırı terleme olması normal karşılanıyor. Terin salgılanması, insanlarda sinir sisteminde “sempatetik” denilen bölümün çalışmasıyla ilgilidir. Toplumun yüzde 1’inde, özellikle stresli durumlarda bu sistem aşırı düzeyde çalışmakta ve koltuk altı terleme olmaktadır.
Aşırı terlemenin en önemli nedenleri arasında stres, değişik uyaran ilaçlar (emetikler, insülin), tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezinde görülen hastalıklar, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar yer alır.

KOLTUK ALTI TERLEMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR ?

Botox: Özellikle koltuk altı terlemesinde kullanılıyor. Aslında doğal bir zehir olan ve sulandırılarak kullanılan “botulinum toksini”ter bezlerini çalıştıran sinirleri felç ederek aşırı terlemeyi durduruyor. Muayenehane şartlarında gerçekleştirilen botox uygulaması yaklaşık 30 dakika sürüyor. Lokal anestetik krem uygulandıktan sonra her bir koltuk altına seri enjeksiyonlarla botox enjekte ediliyor. Santimetrekareye bir enjeksiyon uygulanıyor. Terleme ter bezlerini uyaran sinirlerle kontrol edilir. Botox ter bezlerini uyaran sinirleri bloke ettiği için terleme oluşmaz. Genelde estetik amaçlarla kırışıklık tedavisinde kullandığımız Botox terleme tedavisinde çok etkilidir. Özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanılmaktadır. 30 dakika gibi kısa bir sürede Botox uygulanmaktadır. 6–12 ay gibi uzun aralıklarla tekrarı gerekmektedir. Botox oldukça güvenli bir yöntemdir.

Etiketler: Koltuk altı terlemesi nedir , Koltuk altı terlemesi tedavisi , Koltuk altı terlemesi nedenleri , Koltuk altı terlemesi botoks fiyatları , Koltuk altı terlemesi ameliyatı , Koltuk altı terlemesi nasıl önlenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder