12 Mart 2015 Perşembe

Sabahattin Kudret Aksal Kimdir ?

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Felsefe bölümünü bitirdi 1943. Öğretmenlik, memurluk, müfettişlik, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda müdürlük yaptı. Edebiyat dünyasına 1940 kuşağı içinde kendine özgü bir söyleyişin sahibi olarak girdi. Yaşama sevinci, büyük kentte yaşayan avare aydının duyguları, tabiat ötelere gitme özlemi gibi temaları işleyen şiirleri, gösterişsiz, duru anlatımıyla dikkati çekti.
Bu temaların yerini, sanatçının öğrenim alanı olan felsefe sorunlarına baktığı görüldü. Zaman, sonsuzluk temaları şiirlerinde sık sık yer aldı. Tabiatı ve evreni aklın ışığında çözümlemeye çalışan şairin Şarkılı Kahve'den 1944 başlayarak bütün şiirlerİ, Şiirler 1979 adlı eserinde bir araya geldi. Oyunları Evin Üstündeki Bulut 1948; Şakacı 1950; Tersine Dönen Şemsiye 1958; Kahvede Şenlik Var 1965 vd. Öyküleri Gazoz Ağacı 1954; Yaralı Hayvan 1956; de bulunan yazarın sanatla ilgili denemeleri Geçmişle Gelecek 1978 adlı eserindedir.

Etiketler:  Sabahattin Kudret Aksal, Sabahattin Kudret Aksal Kimdir, Sabahattin Kudret Aksal Hayatı, Sabahattin Kudret Aksal Başlıca Eserleri, Sabahattin Kudret Aksal Hakkında Ansiklopedi Bilgi, Sabahattin Kudret Aksal Doğum ve Ölüm Tarihleri, Şair, Yazar, Oyun Yazarı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder