18 Mart 2015 Çarşamba

Bebeklerde Diş Çıkarma

Bebeklerin diş çıkardığı dönemler en kötü dönemlerdir. Diş çıkaran bebeklerin bazılarında yüksek ateş gözükmektedir. Ateş düşmüyorsa en yakın doktora gitmekde fayda vardır

"Sağlıklı bebekler 6-7 aylıkken diş çıkarmaya başlarlar ve aylarca devam eden bu süreç bebekler ve anne için zor bir dönemdir. Bebeklerde diş çıkarma, genel olarak genetik düzene uyarak çıkar. Yani anne ve babanın dişleri erken çıkmışsa bebeklerin dişleri de o sürede çıkabilir. 

Bebekler diş çıkarmadan önce bazı belirtiler baş gösterir. Yaşanan belirtiler değişebilir fakat genel olarak bütün bebeklerde aynı belirtilerle dişler çıkmaya başlar. 

Diş çıkarma döneminde ateş, bazı bebeklerde görüldüğü gibi bazı bebeklerde de görülmeyebilir. Ateş başka hastalıkların da başlangıcı olabileceği için yüksek ateşte bebek mutlaka bir hekime götürülmelidir. 

DİŞ ÇIKARAN BEBEKLERDE İSHAL

Bebekler diş çıkarırken daha fazla tükürük ürettikleri için bağırsaklar hızlı çalışabilir. Fakat ateş gibi ishal de diş çıkarmadan kaynaklanan bir durum olmayabilir. Bebeğin eğer bir günden fazla süren ishali varsa mutlaka bir hekime götürülmelidir. 

Etiketler: Bebeklerde diş çıkarma nedir , Bebeklerde diş çıkarma ateşi , Bebeklerde diş çıkarma ne zaman başlar , Bebeklerde diş çıkarma ne kadar sürer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder