9 Mart 2015 Pazartesi

Dermatoloji Nedir ?

Deri vücudumuzun en büyük organıdır. Deri hastalıklarını muayene eden tıp dalına Dermatoloji denir

Dermatoloji derinin hastalıkları yanında saç, tırnak, ağız mukozası ve genital bölge mukozasının hastalıklarını tedavi eden bilim dalıdır. Deri sadece organlarımızı kaplayan bir örtü değil ama kendisi bir organdır. Yüzey ölçüsü olarak da vücudumuzun en büyük organıdır.
Dermatoloji aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıkları da tedavi eder; yani dermatolog aynı zamanda venerolog olarak da hasta muayene eder.
Deri vücudumuzun yüzey olarak en büyük organı olması yanında aynı zamanda en görünür organıdır da. Derideki herhangi bir hasar zaman zaman kişide kozmetik anlamda hastalıktan daha çok kaygı uyandırmaktadır. Son yıllarda deri hastalıkları yanında derinin yaşlanma sürecinin önlenmesinde de teknolojinin sunduğu geniş olanaklardan yararlanarak kozmetik dermatoloji bölümü bu nedenle ön plana çıkmıştır.
Deri ve zührevi hastalıkları uzmanılığı ile kozmetik dermatolojiyi birleştiren dermatolog geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Çoğu zaman dahili hastalıkların seyrinde ortaya çıkan deri bulguları nedeniyle veya bazen dahili hastalıkların/kanserlerin ilk belirtilerinin görüldüğü organ olduğu için birçok branşı birleştiren bir ihtisas dalı olma özelliğini gösterir.
Etiketler: Dermatoloji nedir , Dermatoloji görevleri , Dermatoloji hastalıkları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder