18 Mart 2015 Çarşamba

Kabızlık Nedir ? Nasıl Tedavi Edilir ?

Kabızlık daha çok yetersiz beslenme sonucu meydana gelmektedir. Kabızlığın diğer nedenlerini sayacak olursak , yeterli derecede su tüketmemek ve ağır yiyecekler tüketmek olarak sıralayabiliriz. Günlük yaşantımızda aksatmadan yapacağımız egzersiz Kabızlığın ilaçları arasındadır

Kabızlık; Besin lifi açısından yetersiz beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda su alınmaması, sindirilmesi zor ve ağır yiyecekler, bağırsaklardaki sindirime yardımcı olan ‘‘iyi huylu’‘ bakterilerin azalması gibi nedenlerden dolayı yaşanabilir. Böyle durumlarda sindirim oldukça zorlaşır, dışkı bağırsaklardan kolay şekilde atılamayacak kadar sertleşir ve taşlaşır.  Uzun süren ve devamlı tekrarlanan kabızlık gibi bağırsak ve sindirim sorunlarından hemoroide kadar bir çok farklı rahatsızlıktan kaynaklanıyor olabilir.
KABIZLIĞIN İLACI
Besin Lifi İçeren Gıdalar: Yiyeceklerin vücut tarafından sindirilemeyen veya çok yavaş sindirilebilen bölümleri olan, besin lifi suda çözünebilen ve çözünemeyen olaraktan ikiye ayrılır. Suda çözünebilen besin lifi çok daha uzun süre tok tutar ve vücudun gıdalardan alınan vitamin ve mineralleri daha hızlı emmesine vesile olur. Suda çözünemeyen besin lifi ise idrarın bağırsaklardan daha çabuk geçmesini sağlar ve bu sayede toksinlerin atılma sürecini hızlandırır.
Kabızlık ya da ishal gibi sindirime bağlı sorunlardan korunmak için her iki besin lifini de eksiksiz olmak şartıyla almalıyız. Kabızlığa neler iyi gelebilir sorusunun ilk sıradaki cevabı “besin lifi bakımından zengin bir beslenme düzenidir.” olabilir. Çünki besin lifi tüketmeniz azaldıkça kabızlık sorunu tamamen ortadan kalkmayacaktır. Bazı ilaçlar ile kabızlık geçici olarak hafifletilebilir veya kesilebilir ancak bu ilaçlar kalıcı bir çözüm sunmaz ve uzun süre kullanımda bağırsak tembelliğine neden olabilir.
Besin lifi bakımından oldukça  zengin olan çavdar, karalahana, buğday, lahana, kereviz, fasulye, kepekli tahıllar, kuru erik, muz, elma, çilek, armut, kivi, ceviz, kaju fıstığı ve fındık gibi besinleri dengeli olarak tüketerek kabızlığı önlemeniz mümkün.
Etiketler: Kabızlık nedir , Kabızlık nasıl tedavi edilir ,Kabızlık nasıl giderilir , Kabızlık için şifalı bitkiler , Kabızlık ağrısı , Kabızlık bebeklerde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder