18 Mart 2015 Çarşamba

Mezoterapi Nedir ?

Mezoterapi ilk kez 60 yıl önce Fransada yapılmıştır. Mezoterapi ilaçlarının yan etkileri yok denecek kadar azdır

İlk kez yaklaşık 60 sene önce Fransa’da, Dr Pistor tarafından  uygulanan yöntem, Fransa’da 2002 yılında geleneksel tıp yöntemi olarak üniversitelerde okutulmaya başlanmıştır. Tıbbi yada kozmetik sorunları tedavi etmek için bazı maddelerden oluşan (aminoasit, vitamin, hyaluronik asit, yağ eritici maddeler, antioksidanlar, saç geliştirici maddeler, büyüme faktörler vs.) amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımların deri içi veya deri altına özel iğneler ve özel tekniklerle verilmesi şeklinde tanımlanabilir. Hedef doku ile doku için gerekli olan maddelerin birbirine yakınlaştırılmasıdır. Deri altı dokular fiziksel ve kimyasal olarak uyarılmış olur.
Hangi hastalıkta hangi içeriğin hangi oranda karıştırılacağı hekimin kişisel bilgilerine dayalı olmakla beraber artık günümüzde pekçok dermatokozmetik firmaların hazırladığı özel formülasyonlar kullanılmaktadır.
Diğer ilaç tedavilerinden üstünlüğü ise ilaçların küçük dozlarda ve bölgesel kullanılmasıdır. Bu şekilde yan etki riskleri de oldukça azalmıştır.
Etiketler: Mezoterapi nedir , Mezoterapi aleti , Mezoterapi bölgesel zayıflama , Mezoterapi boyun fıtığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder