2 Mart 2015 Pazartesi

Arda Turan Kimdir

1987 yılında İstanbul esenyurtda dünyaya gözlerini açan arda turan 12 yaşında Galatasaray alt yapısına transfer oldu. Galatasaray forması altında sayısız başarılara imza atan arda turan , 2009 yılında Galatasaray kaptanı oldu. Arda turan daha sonra İspanyanın Atletico madrid takımına transfer oldu. Arda turan bu transferinde Galatasaray kasasına ekonomik kazanç sağladı

9 yaşında Bayrampaşa Altıntepsispor'da futbola başladı. Burada top tekniği ve mücadeleci yapısıyla dikkat çekti ve 12 yaşında Fatih Terim'in beğenisi ile Galatasaray altyapısına transfer edildi. PAF takımında aralıksız olarak dört yıl forma giydikten sonra Gheorghe Hagi'nin teknik direktörlüğü döneminde 2004-05 sezonunda A takıma alındı. Bu dönemde forma şansı bulamadı ve kiralık olarak bir sezonluğuna Zafer Şakar'la Vestel Manisaspor'a transfer oldu.
2005-2006 sezonunun sonunda Galatasaray'a geri döndü ve Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetti.
Kısa zamanda ilk 11'in değişmez ismi oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçildi.
İlk kez çağrıldığı A millî Takımda, özel maçta Lüksemburg karşında forma giydi. Ayrıca ilk golünü 25 Mayıs 2008 de Uruguay'a kafayla atarak Türkiye'Yİ 1-0 öne geçirdi. 11 Haziran 2008 günü oynanan İsviçre - Türkiye maçında son dakikada galibiyet golünü atarak, UEFA tarafından maçın adamı seçildi ve dikkatleri üzerine çekti.
Arda Turan, 15 Haziran 2008 tarihinde Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçında takımının ilk golünü atarak galibiyette büyük pay sahibi oldu ve Türkiye, EURO 2008'de Çeyrek Finale yükseldi.

10 Temmuz 2009 tarihinde resmî olarak Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı kaptanlığına getirildi ve Turgay Şeren, Bülent Korkmaz ve Tugay Kerimoğlu'dan sonra Galatasaray tarihinin en genç kaptanlarından biri oldu

Etiketler: Arda turan kimdir , Arda turan hayatı , Arda turan Galatasaray , Arda turan atletico madrid , Arda turan golleri , Arda turan asitleri , Arda turan sinem kobal 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder