2 Mart 2015 Pazartesi

Beren Saat Kimdir ?

Fatmagül'ün suçu ne dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan Beren saat 1984 yılında Ankarada dünyaya geldi. 2 kez Altın kelebek ödülünü alan beren saat birçok dizide rol almışdır. Büyük çıkışını fatmagül'ün suçu ne dizisinde yakalayan Beren saat Kenan doğulu ile aşk yaşamaktadır.

Türk dizi ve sinema oyuncusudur.  26 Şubat 1984 senesinde Ankara’da doğmuştur. Gümüşhanelidir.  2 kere Altın Kelebek Ödülü’ne layık görülmüştür. Beren Saat birçok filmde oynamasına rağmen son dönemlerde oynadığı “Aşk-ı  Memnu” ve “Fatmagül’ün Suçu Ne?” isimli televizyon dizileri ile daha çok tanınır olmuştur.  TED Ankara kolejinden mezun olmuştur ve Başkent Üniversitesi işletme bölümünü bitirmiştir. Güzel oyuncu liseyi bitirdikten sonra babasının isteği ile işletme fakültesine girmiştir. Beren Saat, ilk olarak “Aşkımızda Ölüm Var” isimli dizide rol almıştır. Beren Saat, bu dizide Pervin isimli karakteri canlandırmıştır. İlk başrolünü ise “Aşka Sürgün” isimli dizide almıştır. Ardından “Aşk-ı  Memnu” dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre gibi isimlerle birlikte rol almıştır. Dizi çok yoğun tepki alsa da, Türkiye’deki en çok izlenen diziler arasında yer almıştır. Beren Saat’in ilk sinema filmiyse “Güz Sancısı” isimli filmdir. Ayrıca “Gecenin Kanatları” isimli bir filmi de mevcuttur. Beren Saat, sinema filmlerine seslendirme de yapmıştır. Örneğin: Oyuncak Hikâyesi 3 filmindeki Barbie karakterini Beren Saat seslendirmiştir. Beren Saat üniversitede okuduğu sıralarda katıldığı TV Yıldızları isimli programda ikincilik aldı. Bu prograla birlikte oyuncunun yıldızı parlamıştır. İngilizce ve İspanyolca dillerini konuşabilen Beren saat iş dışında kalan zamanlarını dans ederek, tenis oynayarak ve sinemaya giderek değerlendirmeyi tercih ediyor.  Ünlü olmasına en çok sebep olan şey ise Hatırla Sevgili dizisindeki rolü olmuştur. 2008/2009 ve 2009-2010 altın kelebek en iyi kadın oyuncu ödülünün de sahibi olmuştur. Beren Saat reklamların da aranan oyunculardan birisi olmuştur. Artık birçok reklamda Beren Saat’e rastlayabiliyoruz. Deodorant ve Cips reklamları gibi reklamlarda da rol almıştır. Beren Saat’in dans konusunda da yeteneği vardır. Bu konuda eğitim almıştır. Bale ve Latin dansları yapmaktadır.
Beren saat'in oynadığı roller

2004 Aşkımızda Ölüm Var - Nermin - Oyuncu
2004-2006 Aşka Sürgün - Zilan - Şahvar Azizoğlu - Oyuncu
2006-2008 Hatırla Sevgili - Yasemin Ünsal - Oyuncu
2008-2010 Aşk-ı Memnu , 2010) - Bihter Yöreoğlu Ziyagil - Oyuncu
2008 Güz Sancısı - Elena - Oyuncu
2009 Gecenin Kanatları - Gece - Oyuncu
2010 Fatma Gül'ün Suçu Ne? - Fatma Gül - Oyuncu
2010 Oyuncak Hikayesi 3 - Barbie – Seslendirme
Dizi Filmleri

Aşka Sürgün (2005) Zilan
Aşkımızda ölüm var (2004)
Hatırla sevgili (2006) Yasemin
Etiketler: Beren saat hayatı , Beren saat oynadığı diziler , Beren saat kenan doğulu , Beren saat aşkı memnu , Beren saat fatmagül'ün suçu ne , Beren saat yaşı , 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder