4 Mart 2015 Çarşamba

Cemil İpekci Kimdir ?;

Ünlü modacı Cemil ipekçi 1948 yılında İstanbulda dünyaya geldi. Baba tarafı selanik göçmeni olan ünlü modacı 1971 yılında Art kraliyet sanat akademisinden mezun oldu. Eş cinsel olduğu için bütün tepkileri üzerine çeken Cemin ipekçi Bu tarz benim isimli yarışmada jüri üyeliği yapmaktadır

İpekçi, “Royal Academy of Art” Desen bölümünden 1971 yılında mezun olup, 1972-75 yılları arasında hazır giyim üzerine stilist olarak çalıştı ve 1975 yılından itibaren de kendi moda evini kurarak, özgür tasarımlarını “Tzagne” isimli butiğinde gerçekleştirmeye başladı. Cemil İpekçi, 1979 yılında Tzagne’i Nis’e de taşıdı ve 1984 yılına kadar İstanbul’da ve Nis’de olmak üzere iki butik birden çalıştırdı.
1984’de yeniden ülkesine dönüşüden bugüne değin yaşattığı tasarım evi Haute Couture!… Bundan önceki son on yıl içinde gerçekleşmiş bütün tasarımları Eski Anadolu Uygarlığı’nın izlerini taşırken, Haute Couture’le cağdaş gece modasına şaşırtıcı bir dönüş yapan İpekçi, 90’lı yıllarda yeniden özüyle buluştu ve böylece etnik çalışmalarına ara verdiği geçiş dönemi 92’de “Suzeni” ile sona erdi.
3 Ocak 2008’de konuk olduğu bir televizyon programında, üniversitelerde başörtüsü serbest bırakılana kadar tesettür defilesi yapmayacağını açıkladı.
Etiketler: Cemil ipekçi kimdir , Cemil ipekçi hayatı , Cemil ipekçi moda tasarımları , Cemil ipekçi sevgilisi , Cemil ipekçi tasarladığı elbiseler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder