4 Mart 2015 Çarşamba

Cüneyt Arkın Kimdir ?

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt arkın , 1937 Yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Birçok film'de Başrol oynayan Cüneyt arkın Battal gazi tiplemesiyle kalplerde taht kurmuşdur. Aynı zamanda Doktor olan Cüneyt arkın , Sinema'yı seçmişdir. 

Eskişehir Necatibey ilkokuluna başlamıştır. Eskişehir lisesinde devam ettiği dönemlerde hikâye yazarlığı yapmıştır. İstanbul’da tıp fakültesi sınavlarına girip kazanmıştır. Tıp eğitimi görürken arkadaşları ile “Erek” adlı bir dergi oluşturmuştur. Dergide şiirleri ve hikâyeleri yer alırdı. 1957 yılında hikâyelerini “Posta” gazetesinde yayınladı.

1963 yılında “Artist” dergisinin yarışmasında oyuncu olarak 1.liği kazandı. Ertesi yıl filmlerde küçük roller almaya başladı. Tıp fakültesini bitirip Eskişehir’e döndü.


1963 yazında Halit Refik ile “Şafak Bekçileri” adlı filmin çekimlerinde tanıştı. Halit Refik Hava Kuvvetlerinde doktor olarak görev yapan Cüneyt Arkın’a bir rol teklif etti. Ancak yönetmelikler yüzünden bu filmde rol alamadı. Aynı yılın sonbaharında Halit Refik “Gurbet Kuşları” adlı filmin çekimlerine hazırlanırken askerliğini bitirdi. Bu filmde rol aldı. Gazeteci Vecdi Benderli, Cüneyt Gökçer’den Cüneyt; Ramazan Arkın’dan Arkın isimlerini alıp birleştirerek “Cüneyt Arkın” ismini yarattı.
CÜNEYT ARKIN IN OYNADIĞI BAZI FİLMLER:
“Polis”(1992), “Zirvedekiler”(1993), “Merhamet”(1993), “Bizim Ev”(1995) gibi dizilerin ardından 1998 yılında “Gülün Bittiği Yer” adlı filmde oynadı. Ardından 2000 yılında yönetmenliğini yaptığı “Oğulcan”ı çekti. “Köpek”(2005) ve “Serseri”(2003) adlı dizilerde çalıştıktan sonra 2006 yılında “Dünyayı Kurtaran Adam”ın devamı olan “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” adlı filmde rol aldı.
Etiketler: Cüneyt arkın kimdir , Cüneyt arkın hayatı , Cüneyt arkın gerçek ismi , Cüneyt arkın filmleri , Cüneyt arkın kaç yaşında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder