4 Mart 2015 Çarşamba

Derya Baykal Kimdir ?

1957 Yılında dünyaya gelen Derya baykal özel bir kanalda el işleri ile ilgili proğram sunmaktadır. Ayrıca Derya baykal kendi öz kızıyla bir reklam filminde oynadı

Derya Baykal kariyerine henüz daha konservatuvarda bir öğrenciyken TRT Ankara Radyosu’nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaparak başladı. 1975 yılında mezun olduktan Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Derya Baykal burada 10 yıl görev yapmıştır ayrıca Rita adlı oyundaki rolüyle “Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu” seçildi. Ankara Devlet tiyatrosundayken Levent Baykal ile evlendi.
Derya Baykal televizyonda Adile Naşit’ten sonra “Masalcı Abla” olarak onun boşluğunu doldurdu; TV sunuculuğu ve seslendirme yaptı. Daha sonra televizyon dizilerinde de rol aldı. Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci bir evlilik yapan Derya Baykal, devlet tiyatrosundan ayrıldıktan sonra özel tiyatrolarda oyunculuk yaptı.
1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular’a katılan Derya Baykal uzun yıllar Ortaoyuncular ile çalıştı. 1988′de Ferhan Şensoy ile evlendi. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı oldu. 1994 yılında Ferhan Şensoy’un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.
Derya Baykal 1995′te Fransız televizyonunda Ester ve Sarah adlı bir filmde rol aldı. 1997 yılında Ortaoyuncular’da Haldun Taner Kabare adlı oyunu sahneye koydu. Eşi Ferhan Şensoy ile ayrılmaya karar verince Ortaoyuncular’dan da ayrıldı. Daha sonra televizyonculuğa yönelen Baykal, el işleri hakkında yaptığı televizyon programı ile oldukça popüler oldu.
Etiketler: Derya baykal kimdir , Derya baykal hayatı , Derya baykal reklam flmi , Derya baykal kızı , Derya baykal el işleri 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder