5 Mart 2015 Perşembe

Ebru Gündeş Kimdir ?

Ünlü şarkıcı Ebru gündeş 12 Ekim 1974 yılında İstanbul'da dünyaya gözlerini açdı. Çıkardığı albümlerle büyük başarı elde eden Ebru gündeş birçok ödülünde sahibi oldu. Reza sarraf ile evli olan Ebru gündeş O ses türkiye proğramında jüri Üyeliği yapmaktadır


Ebru Gündeş, 12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul´da doğdu. Konfeksiyon işçisiyken, bir tanıdığı tarafından yapımcı Neşe Demirkat´a götürülür.

Neşe Demirkat, Neşe Müzik Yapım o günlerde henüz kurulmadığı için Gündeş’i, Marş Müzik Yapım´ın o zamanki yöneticisi Koral Sarıtaş ve ünlü müzik adamı Selçuk Tekay´a yönlendirir.

Ve Gündeş, Marş Müzik Yapım´la anlaşır. 

Ebru Gündeş, albüm hazırlıklarına başlamadan önce sahne tecrübesi kazanmak için bir süre Emel Sayın´a vokalistlik yapar. 

İlk albümü ve milyon satış...

1993 yılında 'Tanrı Misafiri' adlı ilk albümü müzik dünyasına bomba gibi düşer. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ın aranjörlüğünü yaptığı albümle Gündeş, milyonluk satış rakamına ulaşır. 

Bu albümle birçok ödüle layık görülen Gündeş, 1994 yılından başlayarak Kral TV Video Müzik Ödülleri´n de 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü üç yıl boyunca kimseye kaptırmaz.

İkinci albüm...

Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarına başlar ve ertesi yıl 'Tatlı Bela' yayınlanır. Fakat bu kez beklenen başarıyı yakalayamaz.

'Ben Daha Büyümedim'...

'Ben Daha Büyümedim' adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar. Albümdeki, 'Fırtınalar' adlı şarkısıyla Gündeş, müzik dünyasında fırtınalar koparır.

Ayrıca Gündeş, 'Ben Daha Büyümedim' ve 'Çok mu Gördünüz' adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olan birlikteliğin de başlangıcı olur. O günden beri de Ortaç’la devam eden sıkı bir dostlukları vardır.

'Kurtlar Sofrası'...

'Kurtlar Sofrası' adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.

'Sen Allahın Bir Lütfüsün'...

İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında 'Sen Allahın Bir Lütfüsün' adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ın yanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir.
'Dön Ne Olur' ve beyin kanaması...

Ebru Gündeş 2000 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı; 'Dön Ne Olur'...

'Dön Ne Olur' albümünün basın tanıtımı sırasında elim bir rahatsızlık geçiren Ebru Gündeş, 1 Aralık 1999 günü beyin kanaması teşhisiyle yattığı hastanede 2 ciddi ameliyat geçirerek 16 Aralık 1999 günü taburcu oldu.

Gündeş, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı.

Ancak hayranları ona olan sevgilerini albümüne yansıttılar ve Ebru Gündeş´in 'Dön Ne Olur' albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı.

Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´n de veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Re animasyon Kliniği´ne bağışladı.

‘Ahdım Olsun’...

2001 yılında çıkardığı ‘Ahdım Olsun’ isimli albümünde Türkiye'nin en iyi söz yazarları, bestecileri ve aranjörleriyle çalıştı.

‘Şahane’...

2003 yılında ise ‘Şahane’ albümü sevenleriyle buluştu. Sekizinci albümüyle de Gündeş, ciddi bir satış grafiği yakaladı.

‘Bize De Bu Yakışır’...

Ve son albümü ‘Bize De Bu Yakışır’ ile müzik marketlerdeki yerini alan Gündeş, kariyerinin en güzel ve verimli günlerini yaşadığını söyleyerek çalışmalarına son hız devam ediyor.

Albümleri...

Tanrı Misafiri 
Tatlı Bela 
Ben Daha Büyümedim 
Kurtlar Sofrası 
Sen Allah'ın Bir Lütfüsün 
Dön Ne Olur (1999) 
Ahdım Olsun (2001) 
Şahane (2003) 
Bize de Bu Yakışır (2004) 
Kaçak (2006) 


Televizyon programları...

Ebru Gündeş Şov...
Ebru&Emrah Şov...

Televizyon dizileri...

Tanrı Misafiri...
Sen Allahın Bir Lütfüsün...
İmkansız Aşk...

Ödülleri...

1994, Kral TV Video Müzik Ödülleri´n de 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülü...
1995, Kral TV Video Müzik Ödülleri´n de 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülü...
1996, Kral TV Video Müzik Ödülleri´n de 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülü...



Aşkları...

İlk evliliğini 16 yaşındayken Hamdi Vardar'la yapan 1974 doğumlu Gündeş'in hayatına giren erkekler...

Hamdi Vardar
Abdullah Gencal
Eski Fenerbahçeli futbolcu Uche
Atilla Saral 
Kerem Alışık 
Alişan
Stelyo Pipis 
Hakan Poyra, 
Süha Yavuz 
Ömer Durak (kısa bir evlilik yaşadı)
Hakan Altun
Orçun Cengiz
Osmantan Erkır
Reza sarraf 

Etiketler: Ebru gündeş kimdir , Ebru gündeş hayatı , Ebru gündeş albümleri , Ebru gündeş eşi , Ebru gündeş filmleri , Ebru gündeş reza sarraf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder